El gastrònom Pep Nogué inicia un projecte per donar a conèixer l’autèntica carn de bou

El gastrònom Pep Nogué ha iniciat un projecte de micromecenatge que té com a objectiu cuinar un bou garrotxí per donar a conèixer el gust de l’autèntica carn de bou. Es tracta d’un bou que han deixat pasturar durant quatre anys i que molt aviat es podrà tastar. La seva carn és molt gustosa i de gran qualitat.

Es tracta d’un bou de mare bruna dels pirineus i de pare de raça prenaica, va néixer fa 4 anys a La Vall de Bianya i pesa uns 800 quilos. Aquest bou forma part d’un projecte de micomecenatge gastronòmic, on tothom qui ho vulgui pot afegir-se a la iniciativa. Tot va començar quan un grup d’amics va decidir deixar viure aquest bou més anys del que és habitual i es van assegurar que dugués un tipus de vida benestant, per poder obtenir una carn gustosa i de gran qualitat.

L’objectiu d’aquest projecte és cuinar aquest bou garrotxí, i d’una banda, fer-ne quatre àpats diferents en un restaurant d’Hostelets d’en Bas, i de l’altre, tractar part de la carn a través de la maduració en sec. Es tracta d’un mascle capat, que ha pasturat durant 50 mesos en llibertat aprofitant els cicles de l’herba, i finalment ha acabat en un Mas de La Canya on hi estarà dos mesos mes perquè acabi d’agafar volum.

Qui hi vulgui participar, i provar aquest carn de bou de cuina volcànica , es pot posar en contacte amb en Pep Nogué a aquesta direcció de correu: correu@pepnogue.cat

 

 

 

 

 

 

x