La Fira del Fajol pretén impulsar col·laboracions entre petits obradors

Batet de la Serra ultima els preparatius de la 9a Fira del Fajol, que tindrà lloc el proper 9 de febrer als paratges de Can Frontana. El dia abans es repetiran les jornades sobre productes agroalimentaris locals, que aquest cop impulsaran les col·laboracions entre petits obradors.

La Garrotxa viu, gairebé de forma consecutiva, tres de les seves fires més característiques, centrades en els productes garrotxins més típics: ja hem celebrat la fira del fesol de Santa Pau, aquest cap de setmana tindrà lloc la del farro a la Vall de Bianya, i el proper 9 de febrer serà el torn de la Fira del Fajol de Batet de la Serra. Tot arrencarà el dia abans, el dia 8, amb una jornada sobre productes agroalimentaris locals.

Com és habitual, la Fira tindrà lloc als paratges de Can Frontana. La novetat més destacada és el concurs de coques amb base de fajol que organitza la mateixa Fira. A més, s’hi podran degustar els plats elaborats amb fajol de cinc restaurants del grup Cuina Volcànica. El pregó d’aquest 2014 anirà a càrrec de Carme Pigem, del grup d’arquitectes RCR. Durant tot el dia hi haurà exhibicions de dansa, els balls de la faràndula de Batet, i una demostració de com batre, ventar i moldre el fajol. L’any passat, gairebé una seixantena de parades van participar a la Fira, i s’espera que aquest any es repeteixi el mateix volum d’oferta. 

 

Deixa un comentari