Inauguren el Centre d’Art del Pessebrisme, un espai de divulgació d’aquesta disciplina artística

L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i Comarca ha inaugurat el Centre d’Art del Pessebrisme. L’habilitació de l’espai ha tingut un cost de 90.000 euros. L’Agrupació vol que es mantingui obert tot l’any, a través d’una mostra permanent de diorames de l’escola pessebrista d’Olot, així com d’activitats formatives.

L’any 1992, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i Comarca van projectar el Centre d’Art: un espai que tenia com a objectiu salvaguardar el patrimoni pessebrístic. Gairebé 22 anys després, aquest centre veu la llum. Gràcies a aquest centre, l’art del pessebrisme serà present tot l’any a la capital garrotxina, trencant la temporalitat nadalenca a la que es veu abocada aquesta disciplina.

El Centre d’Art del Pessebrisme acollirà tallers, on s’hi duran a terme cursos relacionats amb els pessebres. D’altra banda, també hi ha una galeria d’artistes, que mostra 75 diorames dels més de 300 que emmagatzema l’Agrupació.

Per a poder-lo visitar, el centre obrirà les seves portes els dissabtes al matí. L’habilitació de l’espai ha tingut un cost de 90.000 euros, dels quals un 30% procedeixen de les administracions públiques.