El Consell Comarcal ofereix als instituts conferències per apropar la Unió Europea als joves

Apropar Europa als més joves. Aquest és l’objectiu de les xerrades que el Consell Comarcal ofereix als centres educatius que volen conèixer els recursos que la Unió Europea posa al seu abast. El projecte s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el Consell Comarcal i el Centre Europe Direct de la Universitat de Girona per ajudar a difondre i donar a conèixer la Unió Europea entre els ciutadans.

A partir de les enquestes fetes i les consultes recollides al servei de Joventut, el Consell Comarcal va detectar l’interès dels joves per saber els recursos que la Unió Europa els ofereix per qüestions de feina, formació o a nivell de voluntariat. A partir d’aquí, es va començar a treballar en un projecte per donar resposta a aquestes peticions. I les xerrades als instituts va ser una de les primeres accions a emprendre.

En el que portem de curs, la xerrada Unió Europea de la Joventut ja s’ha portat a dos centres educatius, l’últim l’Institut Bosc de la Coma. Els seus alumnes han pogut aprofundir en la història de la Unió Europea i les seves institucions, què significa ser ciutadà europeu i quines eines  tenen els joves al seu abast.

El recurs educatiu sobre la Unió Europea és un dels projectes que forma part del conveni de col·laboració que el Consell Comarcal té signat amb el Centre Europe Direct de la Universitat de Girona. Amb l’objectiu d’organitzar activitats que ajudin a difondre i donar a conèixer la Unió Europea entre els ciutadans, també es treballa en altres línies d’actuació.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web.

x