Les associacions de comerciants de la Garrotxa només aprovaran obrir més dies festius si les institucions en fan promoció

El Parlament de Catalunya ha admès a tràmit una proposició de llei que proposa augmentar de 8 a 10, els dies festius que es permetrà als comerços obrir durant l’any. Les associacions de comerciants de la Garrotxa recorden els problemes que tenen per obrir durant més dies. Declaren que només celebraran la mesura si els nous dies d’obertura vénen acompanyats d’una bona campanya de promoció per part de les institucions.

Convergència i Unió i Esquerra Republicana han elaborat una proposició de llei per permetre als comerços obrir dos dies festius més a l’any. Actualment, els comerços catalans poden obrir per decret vuit dies festius a l’any. Amb la nova proposta, podrien obrir fins a 10 dies a banda dels laborables. De moment, és només una proposició i ha de ser debatuda al ple del Parlament de Catalunya. L’Associació de Comerciants d’Olot només veuria favorable la mesura si les institucions col·laboressin per donar a conèixer a la ciutadania els nous dies d’obertura.

Sant Joan les Fonts és el segon municipi de la Garrotxa en nombre d’habitants. Tot així, el seu eix comercial està format per botigues petites regentades per autònoms. D’entrada, rebutgen la propocisió de llei per als nous horaris comercials.

El que pot ser una bona notícia per a les grans superfícies i cadenes comercials, pot esdevenir un maldecap per a les petites botigues, per a qui contractar nou personal suposa un gran esforç en aquests moments de crisi econòmica.

x