El MAC Exprés entrevista l’escultor tortellanenc Liberto Nogué

Aquesta setmana el Magazín d’Actualitat Cultural comença des de Tortellà. Veurem de molt a prop la ‘Moreneta’ que ha esculpit un artista del poble, en Liberto Nogué. És una escultura molt especial perquè viatjarà fins a Cuba.

Liberto Nogué és un enamorat de Cuba i hi ha viatjat durant tota la seva vida. Treballa la pedra amb la voluntat de perdurar en el temps i també perquè és el material més complicat de tractar. Per ell és tot un honor que el seu art pugui creuar l’oceà fins a la ciutat de Matanzas, fundada per catalans i on hi té molts amics. De fet, va ser ell  mateix qui va decidir enviar-hi una escultura en veure que els seus companys catalano-cubans havien fundat una església sense cap imatge religiosa a l’altar. L’escultor tortellanenc ha obert les portes de casa seva a l’equip del MAC Exprés per ensenyar-nos ‘La Moreneta’ abans que emprengui el seu viatge.

x