‘La volta a la terra’ d’Adrià Homs és la protagonista de ‘La 7mana Girona’

Tan sols queden dos dies perquè comenci l’aventura de l’Adrià Homs, el jove bianyenc que farà la volta al món els propers dos anys i mig. I per aquest motiu, es converteix en un dels protagonistes de ‘La 7mana Girona’ d’avui. El reportatge aprofundeix en els motius de la marxa de l’Adrià i tots els detalls de la seva futura travessia.

Adrià Homs protagonitza 'La 7mana Girona' d'avui

Adrià Homs, un bianyenc de 22 anys, emprendrà el dia 2 de febrer un viatge al voltant del món. El seu projecte, que ell mateix ha titulat ‘La volta a la terra’, respon a la necessitat del jove de conèixer món en primera persona. Amb el títol de mestre a l’esquena, encara no es veu capaç d’exercir, i decideix emprendre una aventura de dos anys i mig des del seu poble, la Vall de Bianya, fins Alaska.L’Adrià no marxarà de la Vall de Bianya sol, ho farà acompanyat d’en Leevi Lagerspetz, un finlandès de 25 anys.

No es tracta d’un viatge acomodat. De fet, l’Adrià i en Leevi han buscat finançament a empreses de la Garrotxa, que els han facilitat equipatge, una tenda, i alguns fins i tot finançament per pagar les assegurances de vida i els visats. Seran dos anys i mig d’aventures pels cinc continents i el seu mitjà de transport seran els peus. Només es serviran del transport públic i la benevolència de la gent.

L’Adrià tampoc ha volgut deixar perdre una oportunitat com aquesta per donar a conèixer el seu poble al món. Ho farà a través del farro, producte típic de la Vall de Bianya.

Dues setmanes abans de marxar, més de 160 persones ja van poder acomiadar l’Adrià al Centre Cívic del seu poble en una xerrada sobre ‘La volta a la terra’ acompanyada d’un sopar popular. I qui encara no ho hagi fet, tindrà l’oportunitat el dia 2 de febrer durant la Fira del Farro de la Vall de Bianya, punt de partida de l’aventura.

x