Nou colles carnavalesques garrotxines s’inscriuen a la gran Rua del Carnaval de Platja d’Aro

Hi ha nou colles garrotxines inscrites a la Gran Rua del Carnaval de Platja d’Aro, la més famosa de la Costa Brava que se celebra des del 1978. Aquest any, es farà el dissabte 1 de març. Les places per inscriure’s eren limitades i, en total, hi han tingut cabuda 75 colles.

75 colles carnavalesques participaran a la gran rua de carrosses i comparses de Platja d’Aro que es celebrarà el proper 1 de març. La demanda creixent per ser presents en aquesta rua de referència al país, va fer que l’ajuntament es veiés obligat a trobar una solució que permetés desfilar al major nombre de colles. Aquest serà el segon any que Platja d’Aro programa un dissabte de carnaval amb una dobla rua. I és que l’avinguda principal s’omplirà de carrosses i comparses pràcticament des de les 11 del matí i fins ben entrada la nit.

El municipi repeteix amb la proposta de la rua matinal que està oberta a una desena de colles les quals tot i rebre la subvenció corresponent no optaran a cap premi. Les que sí que seran valorades pel jurat amb la possibilitat de ser guardonades són les 65 colles carnavalesques que participin en la rua de tarda-vespre que s’encetarà a les 4. Enguany es repartiran gairebé 6.000 euros en premis, distribuïts en quatre categories: carrossa gran, carrossa petita, comparsa i colles locals. A banda d’aquestes 65 colles que entre a concurs, com cada any els encarregats de presidir i obrir la gran rua són els reis carnestoltes de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. Tot i que les rues del dissabte esdevenen els actes estrella del carnaval, la programació dels dies més bojos de l’any comença just una setmana abans de l’1 de març.

El carnaval platjarenc s’allarga del 22 de febrer al 5 de març, 12 dies durant els quals hi hauran sopars i dinars populars, desfilades escolars, rues infantils, el canvi d’atributs entre els reis carnestoltes i com no la gala del concurs d’habilitats artístiques ‘Tu de què vas’. Un certamen que enguany arriba a la cinquena edició i on es repartiran 3.000 euros en premis. El concurs que es celebrà el dijous 27 de febrer coincidint amb Dijous Gras, està obert a persones majors de 16 anys amb esperit d’artista, que de manera amateur, individualment o en conjunt, vulguin mostrar les seves dots relacionades amb el món de la faràndula en sentit ampli. La gala es portarà a terme en el Palau d’Esports i Congressos a partir de les deu de la nit.