Olot demana la gestió dels pisos buits del ‘banc dolent’ que hi ha a la ciutat

A proposta de la Taula d’Habitatge, l’Ajuntament d’Olot ha demanat al Ministeri d’Economia i Hisenda que faci públics els pisos buits del banc dolent que hi ha a la ciutat. El consistori demana que aquests pisos siguin cedits a l’Oficina Local d’Habitatge per destinar-los a lloguer social o compra evitant l’especulació.

SAREBL’Ajuntament d’Olot demanarà al Ministeri d’Economia i Hisenda que faci pública la informació sobre els pisos buits que té la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Restructuració Bancària, el que es coneix com el banc dolent. La proposta, aprovada en l’últim ple del consistori olotí, també demana que aquests pisos buits siguin gestionats a través de l’Oficina Local d’Habitatge per a ser destinats a lloguer social o la compra, però evitant l’especulació. L’Ajuntament proposa que els pisos destinats prioritàriament a les famílies que el Consorci de Benestar Social de la Garrotxa determini, segons la necessitat social. En cas que l’Ajuntament disposi d’aquests habitatges, “l’import que hauria de pagar l’arrendatari no hauria de superar el 20% o el 30% dels seus ingressos.

La proposta ha arribat al ple de l’Ajuntament d’Olot després de ser consensuada a la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge, a iniciativa de la CUP. Tots els grups municipals van votar a favor de la proposta, a excepció del PP, que va abstenir-se explicant que el Govern espanyol ja ha aprovat la cessió dels pisos del banc dolent als organismes públics.

L’Ajuntament d’Olot també demana que s’estableixi una línia de crèdit dins del FROB per a famílies d’Olot amb greu risc de pèrdua del seu habitatge per reduir el deute pendent, de la mateixa manera que s’ha posat a disposició de bancs, caixes i capitals privats del banc dolent.

x