Vuit empreses s’interessen per instal·lar-se al polígon de la Serra de la Vall d’en Bas

Al polígon de la Serra de la Vall d’en Bas, just a l’inici dels túnels de Bracons, hi ha 12 parcel·les disponibles; l’Ajuntament del municipi assegura que ja hi ha contactes per ocupar 8 d’aquests espais. En breu començaran les obres d’una gasolinera annexa al polígon.

El polígon de la Serra, a la Vall d’en Bas, és el primer que es troben els transportistes a la Garrotxa procedents del túnel de Bracons. La seva situació és un dels principals atractius que ofereix l’Ajuntament de la Vall d’en Bas perquè les empreses s’instal·lin en aquest sector d’activitats econòmiques. El consistori és el propietari de la majoria dels terrenys disponibles, i de les 12 parcel·les lliures, l’Ajuntament assegura que ja hi ha converses avançades amb 7 empreses que volen ocupar aquests espais; a més, un altre negoci ja ha firmat el tracte per posar-s’hi. Els veïns de Sant Esteve d’en Bas veuen positiu l’arribada de noves empreses al municipi.

L’alcalde de la Vall d’en Bas, Miquel Calm, afirma que hi ha moltes empreses que han mostrat interès per instal·lar-se al polígon de la Serra, però la falta de crèdit dels bancs els ha tirat enrere. L’Ajuntament diu que intenten posar el màxim de facilitats de pagament perquè les indústries ocupin l’espai. El polígon té set parcel·les a primera línia de carretera, i cinc més al darrere: el consistori pretén que les parcel·les annexes a la carretera siguin per a negocis d’atenció al públic i temes turístics, i la resta estiguin destinades a activitat industrial. De moment, una gasolinera es construirà en breu al polígon de la Serra.