Els fets delictius a Girona cauen gairebé un 10% en els últims tres anys

L’activitat delictiva a la demarcació de Girona ha caigut quasi un 10% aquest passat 2013 si es compara amb la de l’any 2010. Concretament, hi ha hagut 5.000 fets penals menys. Els que han disminuït més hi figuren els assassinats amb un 46% menys, els delictes contra les persones, un 8% menys o els robatoris amb violència i comerços amb un 11% menys.

L’any 2013 ha estat un any positiu en l’activitat delictiva gironina, si es tenen en compte els principals indicadors de seguretat a la Regió Policial de Girona. I és que s’ha trencat la tendència del 2012 i els fets penals han caigut un 5,8% amb quasi 3.000 casos menys que l’any anterior. Entre les faltes i els delictes, aquests últims han estat els que més han baixat amb 2.000 casos menys registrats mentre que les faltes han disminuït un 3,4%.

Entre els delictes que han experimentat una davallada més important, destaquen els delictes contra les persones, que s’ha reduït un 8%. Els assassinats han passat de 13 a 7 casos i les agressions sexuals han estat un 10% inferiors a l’any 2012. Per contra, s’ha registrat un augment de les estrebades, un 13% més. Per al director general de la policia ho atribueix a la facilitat de col•locar el tipus d’objectes que roben. També s’ha destacat la reducció dels robatoris amb força a les zones rurals de la demarcació passant de 256 fets a 231.

Deixa un comentari