Un pelegrí, de pas per la Garrotxa, en el seu camí d’agraïment a la vida

José Antonio García és un mariner de Cadis, l’únic supervivent del naufragi del pesquer ‘Revolución’, l’any 2000; per agrair que segueix en vida, pelegrina per diversos santuaris del món a peu. Per què els parlem d’aquest mariner? Perquè des de dilluns fa part del seu recorregut per la Garrotxa. Ahir vam parlar amb ell a Sant Feliu de Pallerols.

La història del mariner José Antonio García és un relat de supervivència, i tot per una promesa que li va fer a la Verge del Carme quan el vaixell pesquer on treballava va naufragar al mar del Nord l’any 2000.

Un cop rescatat. va deixar la seva vessant marinera, i es va convertir en un pelegrí per complir amb la seva promesa. Segons explica, des de llavors porta més de 103.000 quilòmetres a les seves cames, tota una proesa tenint en compte la seva salut després del naufragi.

El pelegrí diu que va començar el viatge a Cadis, i d’allà va anar fins a Santiago de Compostel·la a peu, preludi d’un viatge de deu anys. Ara passa per la Garrotxa, en un viatge ple de dificultats: la principal denúncia que fa, però, és el del tracte que rep als albergs del món occidental.

El pelegrí José Antonio Garcia es troba en el darrer tram del seu viatge, on tornarà a Santiago i passarà pel Santuari de Fàtima. Però serà a la seva arribada a Cadis on l’espera l’alegria més gran.

x