El Centre Els Catòlics estrena el documental ‘Febrero, el miedo de los galgos’

“Febrero, el miedo de los galgos”, la primera pel•lícula documental d’Irene Blánquez, narra la dramàtica situació que viuen desenes de milers de gossos llebrers cada any a Espanya en acabar la temporada de caça.

Aquest documental autofinançat, és el resultat de dos anys de treball de filmació i edició en solitari de la Irene Blánquez, i amb el qual s’estrena també Waggingtale Films, una productora creada per la jove directora catalana al costat de la dissenyadora gràfica Mabel Vicente. El fil conductor del documental és la Mila, una galga abandonada que és rescatada per l’ONG SOS Galgos a l’espera de rebre cirurgia i començar una nova vida. La caça de la llebre exposa al gos llebrer a una vida de misèria i entrenaments cruels i, un cop acabada la temporada de caça, al febrer, el nombre de llebrers abandonats es dispara. El documental s’estrenarà demà a les vuit del vespre al Centre Cultural Els Catòlics d’Olot, al carrer Clivillers, amb la presència de la directora.