L’Ajuntament d’Olot inicia la restauració dels Gegants d’Olot

L’Ajuntament d’Olot ha iniciat una restauració total dels gegants, que inclou l’arranjament de l’estructura, la pasta, la pintura i els vestits. La restauració era necessària i s’ha fet coincidir amb la proximitat de la concentració de gegants que es farà el cap de setmana del 31 de maig i l’1 de juny, quan Olot serà Vila Gegantera de les comarques de Girona.

Aquest 2014, Olot ha estat escollida Vila Gegantera de les Comarques de Girona. El cap de setmana del 31 de maig i l’1 de juliol, la ciutat acollirà una cinquantena de parelles de gegants de tota la demarcació, a més de gegantons, cabeçuts i bestiari. L’Ajuntament d’Olot ha aprofitat la proximitat de l’esdeveniment per iniciar una restauració total dels gegants d’Olot. L’objectiu és que estiguin flamants per ser els amfitrions del gran esdeveniment geganter.

Aquest any també es compleix el 125è aniversari dels gegants d’Olot, dissenyats per Ramon Amadeu. L’Ajuntament d’Olot admet que la restauració era necessària. La restauració va començar ja fa setmanes i finalitzarà d’aquí a algunes setmanes més. Les diferents peces de què es composen els gegants estan repartides en diferents tallers de la ciutat per ser reparades. L’Ajuntament d’Olot està enregistrant el procés de restauració, unes imatges que es podran fer públiques quan els gegants llueixin altre cop com a nous.