Olot commemora els 25 anys del film ‘La punyalada’

Olot celebra els 25 anys del rodatge del film ‘La Punyalada’ dirigit per Jordi Grau, i basat en la novel·la de Marià Vayreda. El Museu dels Sants d’Olot i la Biblioteca Marià Vayreda organitzaran durant tot aquest any diverses activitats amb motiu d’aquest aniversari. Les activitats comencen aquest cap de setmana amb dues xerrades i la projecció del film. Aquest vespre, a les 8, al museu dels sants, es presenta la primera traducció de la novel·la en castellà.

Aquest vespre, a les 8, al museu dels sants, es presenta la primera traducció de la novel·la en castellà, adaptada per Max Lacurz, Ramon Vilardell i Lluis Agustí. Al mateix museu dels Sants, fins al dia 31, es podran veure exposats alguns fragments del manuscrit de la novel·la, correccions previes fetes per Marià Vayreda i les primeres edicions de l’obra.

L’Esparver, la coral·lí i altres personatges de la novel·la de Marià Vayreda tornaran a prendre vida, aquests dies a l’alta garrotxa, on s’enmmarca l’acció de la història. Aquesta novel·la muntanyenca i romàntica, obra de referència literària, explica la història d’aquest triangle amorós, a mitjans del segle 18, desrpés les primeres guerres carlines, quan aquestes la garrotxa i les poblacions catalanes dels pirineus, vivien amenaçades per grups armats de trabucaires.

Demà a les 6 de la tarda, a l’Orfeó Popular Olotí, es farà una xerrada en relació als 25 anys del rodatge del film, a càrrec de Mita Casacuberta, professora del Departament de Filologia i Comunicació de la UdG, i de Jordi Grau, director. A continuació, es projectarà la pel·lícula.