L’Orfeó Popular Olotí rep Jordi Grau i Mita Casacuberta en motiu dels 25 anys del film garrotxí ‘La punyalada’

El film garrotxí La punyalada, basat en la novel·la de Marià Vayreda, compleix 25 anys i Olot ho ha volgut celebrar amb un seguit d’actes que tindran lloc al llarg de l’any. El primer ha estat el d’aquest cap de setmana a l’Orfeó Popular Olotí, amb la xerrada a càrrec del mateix director de l’obra Jordi Grau i la filòloga garrotxina Mita Casacuberta.

Olot celebra els 25 anys del rodatge de La punyalada dirigit per Jordi Grau, i basat en la novel·la homònima de Marià Vayreda. El Museu dels Sants d’Olot i la Biblioteca Marià Vayreda organitzaran durant tot aquest any diverses activitats amb motiu d’aquest 25è aniversari. La primera ha començat dissabte a l’Orfeó Popular Olotí amb la xerrada de la filòloga Mita Casacuberta i el mateix director del film, i la posterior projecció de l’obra.

Al mateix temps, al Museu dels Sants, es presenta la primera traducció de la novel·la en castellà, adaptada per Max Lacurz, Ramon Vilardell i Lluís Agustí. També s’hi podran veure exposats alguns fragments del manuscrit de la novel·la, correccions prèvies fetes per Marià Vayreda i les primeres edicions de l’obra.

Aquesta novel·la muntanyenca i romàntica, obra de referència literària, explica la història d’un triangle amorós, a mitjans del segle XIX, després les primeres guerres carlines, i de quina manera afectaren la Garrotxa i les poblacions catalanes dels Pirineus, que vivien amenaçades per grups armats de trabucaires.