Batet de la Serra celebra una 9a Fira del fajol innovadora

És temps de fires a la comarca. L’última ha estat aquest cap de setmana amb la Fira del fajol de Batet de la Serra. Degustacions dels plats més típics elaborats pels restaurants de la Cuina Volcànica, concurs de coques i demostracions de com conrear el fajol han estat algunes de les activitats que han protagonitzat la fira. L’arquitecta i cultivadora Carme Pigem ha estat la pregonera d’enguany.

Aquest matí Batet de la Serra, el petit municipi del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, està de festa. El motiu és la novena edició de la Fira del fajol, l’ocasió ideal per donar a conèixer aquest producte autòcton de la comarca. De fet, és l’única zona de Catalunya on es conrea per les seves condicions climàtiques i del terreny. Com és habitual, els paratges de Can Frontana han estat el lloc escollit per acollir totes les activitats de la fira, des de les degustacions dels plats més típics elaborats amb el fajol fins la novetat d’enguany, el concurs de coques.

Els restaurants de la comarca també han jugat un paper important en la fira d’enguany. Cinc establiments vinculats amb el grup Cuina Volcànica han elaborat els plats més originals amb el fajol com a ingredient principal.

El pregó d’aquest 2014 ha anat a càrrec de Carme Pigem, del grup d’arquitectes garrotxins RCR, per la seva vinculació amb el municipi i la seva tasca com a cultivadora del fajol.

A més, durant tot el dia hi ha hagut exhibicions de dansa, balls de la faràndula de Batet i demostracions de com cultivar i cuinar el fajol, a càrrec dels mateixos habitants del poble, cultivadors del producte.