Carme Pigem, d’RCR arquitectes: “El Centre Cívic de Riudaura està molt bé arquitectònicament parlant, el tema de la seguretat als edificis s’ha fet sortir de mare”

Les Notícies d’Olot Televisió ha preguntat a Carme Pigem sobre els projectes de l’estudi d’arquitectura RCR arquitectes que han despertat una major polèmica a la Garrotxa. S’ha referit al Centre Cívic de Riudaura, dissenyat per l’estudi d’arquitectura RCR. L’Ajuntament va tancar-lo ara fa 11 anys per problemes de seguretat. Pigem admet que l’edifici hauria d’adaptar-se a les normatives de seguretat actuals, però creu que el tema de la seguretat als edificis s’ha sortit de mare. Considera que el centre està molt bé arquitectònicament parlant i que encara emociona.

Sobre la urbanització del Firalet, encara queda per resoldre qui s’ha de responsabilitzar de la contínua substitució de les llambordes. Són de basalt i molt primes, algunes d’elles no aguanten el trànsit continu de vehicles pesants, sobretot els que estacionen el dilluns amb motiu del mercat, i han de ser substituïdes cada any. Tot sembla indicar que serà l’Ajuntament, a través dels impostos dels ciutadans, qui haurà de fer-se càrrec del cost anual del canvi de llambordes. Carme Pigem no s’ha reperit a aquesta qüestió. Sí que ha respost, però, a les crítiques dels ciutadans sobre la rugositat del paviment. RCR arquitectes no comparteix les crítiques.