Precisar les localitzacions per als grans espectacles i treure a ballar els primers Gegants d’Olot, entre les propostes del Segon Fòrum de les Festes del Tura

Entre 70 i 80 persones i una àmplia representació de les entitats d’Olot han participat al Segon Fòrum de les Festes del TuraEl model de la festa major compta amb un complet suport. Entre les propostes, s’ha demanat que la mida de les places s’adeqüi al volum de públic que porta l’espectacle. També s’ha demanat programar espectacles entre les 7 i les 8 de la tarda. A nivell de faràndula, s’ha proposat la sortida dels gegants d’Olot originals.

 

Dissabte al matí va tenir lloc el fòrum de les Festes del Tura d’Olot a l’Espai Ideal. Es tracta d’una trobada entre diferents particulars i representants d’entitats de la comarca, agrupats en taules segons la temàtica -música, barraques, seguretat, faràndula- , per discutir el model actual de les festes, que ja funciona, però que volen millorar. És una manera de donar veu als ciutadans per buscar noves propostes i millorar les existents.

El primer fòrum sobre les Festes del Tura es va celebrar el 1999. En aquell exercici de participació ciutadana van sortir idees com el Ball d’Espelmes dels gegants, la decoració dels balcons de la plaça Major o la programació musical per al públic adolescent. Ara l’Ajuntament d’Olot i la comissió de festes consideren oportú organitzar un segon fòrum per discutir qüestions com la programació -es qüestionen els tipus de bandes musicals que han d’actuar a la nit- o la neteja i les destrosses materials que es puguin ocasionar.