L’olotí Carles Llorens dimiteix com a director general de Cooperació del Govern i responsable de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

El polític olotí Carles Llorens ha presentat la seva renúncia com a director general de Cooperació i responsable de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. A Olot Televisió, Llorens ha justificat les seva marxa per l’ERO aplicat a la meitat de la plantilla, la reducció del pressupost de cooperació –dels 15,3 milions d’euros del 2012 als 6,2 milions que es preveuen per al 2014– i les tensions amb les ONGs per impagaments.

Llorens ha explicat que setmanes enrere havia comunicat la seva decisió tant al president de la Generalitat, Artur Mas, com al conseller de Presidència, Francesc Homs, i el secretari d’Exteriors, Roger Albinyana.

L’olotí argumenta que el seu successor trobarà “una Agència ordenada i amb diversos projectes orientats a treballar amb la cooperació europea”. Llorens adverteix, però, que qui el rellevi “té el repte de millorar la relació amb el sector”, en al·lusió a les ONGs. “Crec que és necessari que la persona que em rellevi no hagi viscut aquests anys difícils i ho vegi amb uns ulls diferents”, ha acabat dient Llorens, i ha afegit que “En cooperació, hem de treballar amb previsibilitat. Em consta que el Govern ho ha entès. Segueix sent en meu Govern, però en el futur s’ha de treballar diferent a com s’ha treballat fins ara”.