Critiquen la poca celeritat del Departament d’Agricultura per lluitar contra la vespa asiàtica

El sindicat agrari Unió de Pagesos i les Associacions d’Apicultors de Catalunya consideren que el Departament d’Agricultura no està actuant amb la celeritat necessària per lluitar contra la reproducció de la vespa asiàtica.

El sindicat i les associacions d’apicultors han enviat una carta al director general d‘Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, per expressar-li el seu malestar arran de l’exposició que va fer el Departament en la darrera Taula Sectorial de la Mel. Opinen que Agricultura no va donar la resposta adequada a les expectatives del sector.

A Catalunya s’han detectat dos nius de vespa asiàtica, a la Garrotxa i al Ripollès. Això implica que hi ha un nombre indeterminat de femelles fundadores i que a partir del mes de març fabricaran nous nius, motiu pel qual és necessari localitzar abans la presència d’aquestes femelles per detectar els nous nius. Per això, reclamen a Agricultura que actuï durant el mes de març. Per al sindicat i les associacions d’apicultors, encara és possible retardar la presència massiva de la vespa per als propers anys i, per tant, l’administració ha de promoure totes les mesures possibles per mitigar-ne i reduir-ne els danys.