El futur de la planta de triatge genera diferents interpretacions arran de l’elaboració del nou Pla de Residus de Catalunya

La Generalitat elabora el nou Programa general de prevenció i gestió de residus de Catalunya. El nou pla aprova la construcció de les plantes de tractament d’Orís, a Osona, i Pedret i Marzà, a l’Alt Empordà, i no preveu la construcció de cap altra planta fins d’aquí a dos anys. L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca entén que la nova planificació del Govern fa innecessària la planta de triatge de la Garrotxa. El Consell Comarcal, en canvi, confia que el projecte segueixi endavant.

El nou pla de residus que elabora la Generalitat aprova la construcció de les plantes de tractament d’Orís, a Osona, i Pedret i Marçà, a l’Alt Empordà. El pla no planteja la construcció de cap planta a dos anys vista. L’aprovació provisional de la planta de triatge de la Garrotxa ja es troba a la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat i el Consell Comarcal entén que el projecte va endavant. Per a l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, en canvi, les previsions del nou pla de residus fan innecessària la construcció de la planta de triatge de la Garrotxa. Les construccions de la planta d’Orís i Pedret i Marçà, així com les expectatives de tractament de la fracció resta al territori, cobreixen les necessitats del territori fins al 2020, a ulls del Govern municipal del municipi. Serà la Generalitat qui tindrà, amb el pla a la mà, l’última paraula.