El Consell Comarcal confia que el projecte de la planta de triatge va endavant i adverteix que no fer-la suposaria un sobrecost de 800 mil euros anuals

El Consell Comarcal de la Garrotxa confia que el projecte de la planta de triatge comarcal va endavant, malgrat que la Generalitat estudiarà al viabilitat de noves plantes de tractament de residus a partir de l’any vinent. Els tràmits urbanístics segueixen el seu curs, i el proper dimarts s’aprovarà de forma definitiva el Pla Especial a la Comissió d’Urbanisme de Catalunya.

Després de l’aprovació definitiva d’Urbanisme, faltarà el vist i plau de l’Agència Catalana de Residus. El passat mes d’octubre, el seu director, Josep Maria Tost, va qüestionar si es generarien prou tones de residus per omplir la futura planta de triatge de Sant Jaume de Llierca. Va dir que volia asseure’s amb els presidents del Consell Comarcal de la Garrotxa i del Pla de l’Estany per estudiar si realment calia fer-la o, per contra, seria millor transportar els residus fins a la planta d’Orís, a Osona, que es troba en construcció. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, diu que fins ara ningú no els ha comunicat que la planta de triatge no es farà, i ha advertit de les conseqüències de no fer-la.