La GIOrquestra celebra el seu segon aniversari amb un concert a l’Auditori de Girona

La GIOrquestra, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, va celebrar el seu segon aniversari aquest cap de setmana a l’auditori de Girona. La formació, que dirigeix el músic de tortellà, Marcel Sabaté, va comptar amb una companyia de luxe: el prestigiós pianista gironí Lluís Rodríguez, un dels referents musicals catalans.

Amb alguns minuts de retard començava el segon aniversari de la GIOrquestra, un esdeveniment que amb poc temps s’ha convertit ja en un dels referents de l’agenda de l’auditori de Girona. En aquest cas, l’orquestra simfònica de les comarques gironines pujava a l’escenari acompanyada d’un solista de luxe, el pianista gironí Lluís Rodríguez Salvà, que amb vint-i-cinc premis a l’espatlla, s’ha convertit en un dels referents de la musica catalana d’avui, tot i que hagi pogut passar desapercebut a Girona. Prop d’un miler d’espectadors no es van voler perdre aquest concert d’aniversari, dirigit per la batuta del garrotxí Marcel Sabaté, de Tortellà, el director titular de la GIO. L’espectacle, dividit en dues parts, va estar format per dues grans obres simfòniques: el Concert per a piano número 1 de Txaikovski i la Pastoral de Beethoven, i va arrencar els aplaudiments dels espectadors. Entre el públic s’hi podien veure familiars de músics de la jove orquestra, fidels seguidors de la formació gironina o amants de la música clàssica que van voler formar part del segon aniversari de la formació.

x