L’Hospital d’Olot es consolida com a referent del part natural

L’Hospital Sant Jaume d’Olot ha aconseguit frenar la caiguda en la natalitat, gràcies a la promoció del part natural, i és que l’hospital d’Olot s’ha consolidat com a referent, juntament amb el Santa Caterina de Girona, en aquesta especialitat. Un 40% de dones, opta per aquest tipus de naixement, i d’aquest 40 %, un 8% són dones vingudes de fora de la Garrotxa, per a donar a llum al seu fill, en aquest hospital concret.

L’any 2013 els índex de natalitat a les comarques gironines i al conjunt de Catalunya van ser inferiors a la d’altres anys. L’hospital Sant Jaume d’Olot ha aconseguit trencar amb aquesta tendència de baixa natalitat, i del 2012 al 2013, ha passat de 404 parts a 407, tres parts més que l’any passat. Sembla una xifra poc significativa, però que es converteix en molt rellevant si es compara amb la considerable caiguda de parts d’altres hospitals de la demarcació.

Aquesta frenada en la caiguda de la natalitat a l’Hospital Sant Jaume d’Olot, es deu, a que el centre s’ha consolidat com a referent per a les dones que opten pel part natural, fins al punt que té una clientela d’un 8% de mares, que moltes d’elles venen, fins hi tot,  d’altres comarques gironines i escullen aquest centre per tenir-hi el seu fill.  L’hospital d’Olot és pioner a Catalunya, juntament amb el de Santa Caterina de Girona, en la promoció del part natural. Fa uns deu anys, va acceptar ser centre pilot en aquest àmbit i ara s’ha consolidat en aquesta especialitat. A més, disposa de totes les instal·lacions necessàries per a dur-los a terme, com per exemple, d’una piscina de parts.

El part natural es fa respectant el ritme de cada partera i sense la intervenció d’anestèsia epidural, ni oxitocina per accelerar el procés, sense sèrum, ni instrumental, i demana d’una llarga preparació en els mesos prèvis al part.

 

x