Mostren en directe la restauració de les parts visibles dels Gegants d’Olot

Hem pogut conèixer més detalls de la restauració dels Gegants d’Olot, que coincideix amb el 125è aniversari de la creació de les figures actuals. Tindrà un cost que rondarà els 10.000 euros, on es treballarà amb l’estructura, la roba i la pintura dels Gegants. Qui vulgui podrà veure la restauració en directe al Museu dels Sants d’Olot.

Poques vegades es té l’oportunitat de veure els Gegants d’Olot desmuntats, però qui vulgui ho podrà fer aquests dies al Museu dels Sants d’Olot. Allà té lloc la restauració de les parts visibles del gegant i la gegantessa, una reparació que es podrà veure en directe, amb l’opció de preguntar a la mateixa encarregada de la restauració quines són les parts que treballa.

El problema principal, segons la restauradora, és que amb el pas del temps s’han aplicat diverses capes de pintura a les parts visibles dels Gegants. Els cargols que subjecten les parts també han provocat esquerdes, com mostra l’estat d’un braç de la gegantessa, una extremitat tant deteriorada que en les seves últimes sortides estava a punt de caure. La restauradora també repara aquests desperfectes. Les mateixes arracades de la Gegantessa poden deixar marques a la seva imatge; fins i tot un element tant inofensiu com el confetti pot deteriorar els Gegants, com va passar en les darreres Festes del Tura.

La restauració durarà aproximadament un mes, i els Gegants estaran a punt per a una nova sortida. Precisament, serà el proper 31 de maig i 1 de juny, perquè aquest 2014 Olot és Vila Gegantera, una trobada de les figures de faràndula gironines que tindrà lloc a la ciutat coincidint amb el 125è aniversari de la creació dels Gegants, de mans de Miquel Blay i Celestí Devesa. La restauració té un cost que rondarà entre els 5.000 i els 10.000 euros. L’obertura de la restauració en directe és de dimarts a divendres de 10h a 13h, a més dels dimarts de 15h a 18h, i el dissabte 1 de març de 10h a 13h.

 

x