Riudaura Junts Contra el Fracking reclama informació sobre el blindatge que la nova llei catalana d’urbanisme ofereix davant de la fracturació hidràulica

La Comissió Europea ha donat via lliure als estats per regular les extraccions d’hidrocarburs mitjançant la fractura hidràulica. De la seva banda, el Parlament de Catalunya ha modificat la llei d’urbanisme per vetar el fracking al territori contra les pretensions de Madrid. La Plataforma Riudaura Junts Contra el Fracking vol assegurar-se que això serà així. Els seus representants es reuniran dimarts al Parlament per informar-se.

Riudaura sent que ha guanyat una batalla contra el fracking, però no la guerra. Tant a l’entrada com als balcons de les cases del poble, es poden veure encara cartells contra el fracking. El Parlament de Catalunya ha propiciat que la tècnica de la fracturació hidràulica ni sigui autoritzable al territori, però a Riudaura no estan tranquils. La Comissió Europea ha donat via lliure als estats per regular les extraccions d’hidrocarburs mitjançant la fractura hidràulica. Des de la Plataforma Aturem el Fracking, que agrupa la pràctica totalitat del poble, pensen que Europa s’ha rentat les mans.

De la seva banda, el Parlament de Catalunya ha complert la conclusió a la que va arribar després de la comissió sobre el fracking, i ha modificat la llei d’urbanisme per vetar aquesta tècnica al territori. La modificació podrà prohibir extraccions aprovades pel Govern de Madrid. La Plataforma Aturem el Fracking de Riudaura assegura que no ha estat informada sobre la nova llei. Dimarts, representants de l’entitat es reuniran al Parlament per assegurar-se que l’Estat té les mans lligades contra Catalunya en la qüestió de la fractura hidràulica. Paral·lelament, la plataforma ha iniciat un pla per fomentar que no es puguin donar llicències municipals per fer fracking. La Plataforma segueix treballant per difondre els riscos de la fractura hidràulica. A principis de març, seran a frança en una trobada europea de plataformes contra el fracking. A la fira d’Entitats d’Olot, prevista per a finals de març, tindran un estand informatiu on presentaran les entitats sorgides de la Plataforma, Xarxa de Sobirania Energètica i Multireferèndum.