Irene Rigau anuncia la reducció de línies de P3 el curs vinent durant la seva visita a Olot

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat Irene Rigau ha visitat Olot aquest matí. L’Escola Sant Roc i l’Escola Morrot de la ciutat han estat els emplaçaments escollits, ja que, segons afirma la consellera, són exemples d’escola, amb un alumnat molt ben atès, i que ha sabut superar les dificultats en què es troba l’ensenyament a Catalunya.

Rigau ha opinat de la possible reducció en 3.500 alumnes en els cursos de P3, per poder atendre al creixement dels cursos superiors. Aquesta reducció d’alumnat obligarà a redistribuir els estudiants i en algun cas eliminar línies tot i que Ensenyament evita donar xifres exactes al respecte i encara no coneix els centres afectats.

A finals de gener, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fixar que el 25 % de l’horari lectiu fos en castellà, donat que 24 famílies van demanar l’escolarització dels seus fills en aquesta llengua. Rigau, en canvi, destaca que aquests casos són tan sols una porció molt petita en comparació amb les 600 mil famílies de Catalunya.