Els Ajuntaments de la Garrotxa critiquen la manca d’autonomia local que els deixa la llei estatal de racionalització de l’administració

Avui els alcaldes catalans han escenificat una protesta a contra la llei estatal de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració. Ho han fet des del Parlament de Catalunya, a la Trobada de Governs Locals.

Protesten pel que consideren que és una intervenció de l’Estat a la gestió local dels serveis més bàsics. La nova llei amenaça de retirar la gestió municipal dels Ajuntaments que no justifiquin un equilibri entre els ingressos que reben i el que gasten per oferir el servei. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha admès aquest matí que la llei estatal ha immers els ajuntaments i les administracions supramunicipals en la incertesa, una confusió que espera que aclareixi l’arribada de la llei de l’administració local catalana.