La Generalitat impulsa el programa Catalunya Clúster per potenciar la competitivitat de grups empreses ja existents com INNOVACC

Ahir va ser presentat a Barcelona ‘Catalunya Clúster’, una nova iniciativa del govern de la Generalitat que pretén potenciar la competitivitat de les empreses catalanes.

El clúster és un grup d’empreses del mateix sector que permet desenvolupar i compartir recursos, tecnologies i relacions en xarxa entre fabricants, clients i proveïdors. El programa buscar crear noves línies de treball entre clústers existents. Ja hi ha alguns exemples que comencen a ser realitat, com ara una aliança dedicada a la promoció de la moto de competició. El director general d’Indústria, Antoni Maria Grau, ha donat alguns exemples, com FITEX una plataforma comercial d’empreses, principalment de l’Anoia i Maresme, per compra venda a Honk Kong. Entre la indústria alimentària, el director general d’indústria ha destacat INNOVAC, el clúster del sector de la carn fundat i presidit a Olot. Actualment a Catalunya hi ha 1200 empreses associades a algun dels 25 clústers empresarials. Aquestes empreses sumen un volum de facturació anual de 50.000 milions d’euros.

x