La Generalitat no decidirà si construeix la planta de triatge de la Garrotxa fins al 2016

L’Agència Catalana de Residus apunta que la planta de triatge de la Garrotxa no és prioritària i ha ajornat fins al 2016 la decisió sobre la seva construcció. El Govern vol comprovar abans la capacitat que tindran les plantes de Girona, Osona i l’Alt Empordà per tractar els residus del territori.

L’Agència de Residus de Catalunya creu que el mapa d’infraestructures relacionades amb el tractament de deixalles ja estarà “pràcticament acabat” amb la posada en funcionament de les dues noves plantes de Pedret i Marzà, a l’Alt Empordà, i Orís, a Osona, i amb la modernització de la incineradora de Campdorà, a Girona. El director de l’Agència, Josep Maria Tost, va presentar ahir a Girona els reptes estratègics i els objectius en matèria de prevenció i gestió de residus fins al 2020. Divendres també ho va fer a Amposta. El nou pla de residus de Catalunya recull les infraestructures que són prioritàries a desenvolupar, i entre elles no figura la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca que promou el Consell Comarcal de la Garrotxa. Josep Maria Tost ha admès que a curt termini no és una prioritat i ha ajornat fins al 2016 prendre una decisió en ferm sobre aquesta planta.

El director de l‘Agència de Residus de Catalunya ha detallat que primer cal que les noves plantes d’Osona i l’Alt Empordà entrin en funcionament, cosa que es preveu que passi a finals del 2015 o principis del 2016. Després, valoraran si tenen capacitat suficient per tractar totes les tones de residus que es creen a les comarques gironines o no. Sosté que l’evolució d’una possible planta de triatge a Sant Jaume de Llierca anirà condicionada per la generació de residus de la zona i la capacitat d’absorció de les altres infraestructures ja projectades.

x