Demanen 25 anys de presó als germans acusats de matar una jove a Olot el 2012

El fiscal demana 25 anys de presó per al marit i el cunyat acusats d’assassinar a ganivetades la jove Mampreet Kaur a Olot el 24 de gener del 2012. L’acusació pública sosté que els dos germans van causar “dolors extraordinaris” a la víctima i li van fer patir una “agonia desmesurada”. El fiscal també demana que els germans indemnitzin el fill de la víctima amb 258 mil euros.

El fiscal demana una pena de 25 anys de presó per a Ajit i Gurjeet, els germans empresonats pel crim de la jove índia, Manpreet Kaurper per delicte d’assassinat amb l’agreujant de parentiu.  El fiscal també demana que els germans indemnitzin el fill de la víctima, que aquest agost farà 8 anys, amb 258 mil euros.

La víctima, que va morir assassinada a ganivetades al seu domicili el 24 de gener del 2012, era esposa i cunyada dels acusats pel crim. En el seu escrit, l’acusació pública sosté que el dia dels fets la víctima va seguir la seva rutina habitual i pels volts de la 8 del matí va deixar el seu fill a la parada d’autobús del Pont d’en Russet d’Olot ,i immediatament va tornar a casa seva, al cerrer pintor Velazquez número 2, on es va estirar de nou al llit, ja que havia sortit de la feina a les 5 del matí, després d’haver treballat tota la matinada a una fàbrica de filatures de Sant Jaume de Llierca.

Mentre ella era al seu domicili, paral·lelament, cap a un quart d’una del migdia, els dos processats van sortir de l’empresa d’embotits on treballaven i es van dirigir caminant al domcicili familiar. Segons el fiscal, el seu objectiu era matar a Manpreet Kaurper, un crim que tenien, segons ha assanyalat, ‘perfectament planificat’, i sabien que ella dormia i l’atac es faria totalment per sorpresa. Tal i com tenien previst, al arribar al pis la van apunyalar per tot el cos amb dues navalles i la van degollar. Segons el fiscal, durant el moment de l’agressió, la jove índia va patir “un dolor desmesurat, extraordinari i innecessari”. La jove va morir poca estona després, però no sense haver sofert “una agonia desmesurada”, segons precisa l’acusació.

Qui va alertar la policia del crim va ser una veïna de l’immoble, a qui el marit i el cunyat van anar a demanar ajuda poc després d’un quart d’una del migdia. Els Mossos d’Esquadra, però, no van detenir els dos homes fins dues setmanes després, el 10 de febrer del 2012. L’endemà del crim, el marit fins i tot havia assistit al minut de silenci que l’Ajuntament d’Olot va convocar per condemnar la mort de la jove índia. D’ençà de la seva detenció, els dos homes es troben en presó preventiva.

Segons recull l’escrit d’acusacions del fiscal, un dels acusats, Sodhi Ajit va casar-se amb la víctima l’any 2004, quan en feia quatre que ja residia a l’estat espanyol. L’enllaç, va ser acordat entre les dues famílies i es va celebrar al país d’origen, a la zona índia del Punjab. És per això que es creu que el mòbil del crim podria haver estat la gelosia i que la noia feia “massa” la seva.