Impulsen la creació d’una granja experimental per fer recerca ramadera

La Diputació de Girona, l’Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària i l’empresa Llet Nostra invertiran conjuntament un milió d’euros per construir una granja experimental a Monells, al Baix Empordà. L’explotació servirà per fer recerca puntera a nivell de Catalunya, i ha d’estar feta en un màxim de dos anys.

La Diputació de Girona, juntament amb l’Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària i Llet Nostra, impulsaran la construcció d’una granja experimental a Monells. La diputació pagarà la meitat del projecte i la resta l’aporta l’IRTA a través d’uns fons europeus. No obstant això, la corporació ha tancat un conveni per incloure Llet Nostra al projecte i la cooperativa aportarà 180.000 euros.

L’explotació era una reclamació del Semega (organisme autònom destinat a la recerca ramadera), que té una granja dels anys 70. El projecte ha de ser una realitat en dos anys i farà recerca puntera. Girona acumula el 33% de les explotacions ramaderes catalanes i el 37% de la producció lletera.

 

x