L’Ajuntament d’Olot reclama que se sancioni els bancs o immobiliàries amb pisos permanentment buits

Ahir, el ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar reclamar que s’apliqui la legislació vigent i se sancioni els bancs i les empreses immobiliàries que tinguin pisos buits. Ho van fer arran de la moció presentada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Va ser seguida per nombroses persones que van ocupar el ple municipal.

Després de debatre-ho a la Taula de l’Habitatge d’Olot, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va presentar ahir una moció en la qual reclama que s’apliqui la legislació vigent i se sancioni els bancs i les empreses immobiliàries que tinguin pisos buits. Ho va fer acompanyat de desenes de persones amb execucions en tràmit per no poder pagar el lloguer o la hipoteca. El grup va omplir la sala de sessions de l’Ajuntament d’Olot.

El ple de l’Ajuntament va aprovar la moció. La majoria dels grups municipals van votar-hi a favor. El Partit Popular, de la seva banda, va decidir abstenir-se. Amb aquesta moció, Olot s’uneix a la llista de municipis que demanen que s’apliqui la llei i es multi als bancs o immobiliàries que no donen sortida als seus pisos buits.

x