Sant Aniol d’Aguja torna a disposar del seu camí d’accés

Les obres de reparació del camí que va de Sadernes a la Vall de Riu ja han acabat. Des que es va esfondrar al març de l’any passat en no resistir el pes d’un tractor eruga, Montagut i Oix ha treballat per recuperar aquest tram que serveix d’accés a Sant Aniol d’Aguja i ara ja està servible. El que falta solucionar és el tema del cost de les obres i la retirada del vehicle, que encara es troba a la riera.

Al març de l’any passat, un tractor eruga que feia obres a Talaixà es va estimbar prop del pont de Valentí, al camí d’accés a Sant Aniol d’Aguja, degut al pes del vehicle. De l’accident, el conductor en va sortir il·lès però des de llavors el principal tram d’accés a l’Alta Garrotxa va quedar inservible. Per això, al desembre, Montagut i Oix va iniciar les obres de reparació del camí. El procediment que s’ha seguit per reparar-lo ha estat la col·locació d’una estructura de formigó en els extrems de l’esbornac, sobre la qual han situat unes bigues que han servit per estendre-hi el nou paviment.

Ara les obres ja han acabat. El cost d’aquestes és de 114.000 euros, diners que provenen majoritàriament de la Diputació de Girona però també de l’Ajuntament de Montagut i Oix. Tot i així, el consistori creu que l’empresa propietària del tractor causant de l’esfondrament s’hauria de fer càrrec del total de les despeses de les obres. I així ho ha fet constar en la demanda patrimonial interposada contra l’empresa de la màquina.

De moment, el tractor encara és al llit de la riera. L’Ajuntament del petit municipi considera que la seva retirada és responsabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i així els ho ha fet saber.