Una indemnització ‘in extremis’ de 100 mil euros evita el judici contra el caporal dels Mossos que va causar la mort a un home a Olot

Una indemnització ha evitat que el mosso que va disparar un home a Olot el 10 de març del 2012, causant-li la mort, s’enfronti al jurat popular acusat d’homicidi. L’advocat de la família i l’asseguradora han arribat a un acord extrajudicial i s’ha retirada l’acusació a canvi de 100 mil euros d’indeminització.

L’entesa ha arribat “in extremis”, quan tot era a punt per celebrar el judici. Aquest matí s’esperaven fora de la sala de l’Audiència Judicial els candidats a formar part del jurat popular. El lletrat de l’acusació, Benet Salellas, ha qualificat la instrucció de “travessia del desert”, i ha subratllat que han acceptat el pacte “a contracor” perquè, tot i “no fer-se justícia”, sí que suposa que la Generalitat “hagi assumit part de culpa”, segons considera l’advocat. L’acusació particular demanava 5 anys de presó al caporal dels mossos d’esquadra d’Olot per homicidi, perquè considera que el caporal va actuar de forma “desproporcionada” disparant l’arma. El fiscal, en canvi, considerava que el mosso va actuar en legítima defensa. Amb aquest acord, s’evita el judici que havia de tenir lloc a l’Audiència de Girona durant tota aquesta setmana.

 

x