L’aliança d’hospitals del Triangle del Senglar permet als pacients de la Garrotxa realitzar ressonàncies o TAC a l’hospital de Vic

Tres anys després de la signatura de l’aliança estratègica entre el Consorci Hospitalari de Vic, l‘Hospital Sant Jaume d’Olot i l’Hospital de Campdevànol, les tres entitats fan un balanç molt positiu dels resultats aconseguits i continuen treballant per millorar en l’atenció als usuari i al mateix temps reduir costos. Els serveis de Digestologia, Urologia, Farmàcia i Diagnòstic per la Imatge han passat a ser compartits i, a més, s’ha implantat el manteniment conjunt d’aparells d’electromedicina i la direcció única de persones. Una de les últimes novetats d’aquesta aliança és la posada en marxa del servei compartit de Diagnòstic per la Imatge entre les tres entitats.

Els pacients de la Garrotxa que abans havien de desplaçar-se a Girona o Barcelona per fer-se ressonàncies o TAC, ja poden dirigir-se al Consorci Hospitalari de Vic, la qual cosa redueix el desplaçament que han de realitzar. A més, el treball conjunt dels professionals de Diagnòstic per la Imatge dels tres hospitals garanteix a l’usuari una atenció continuada. Aquest servei s’ofereix als habitants de la Garrotxa des de Vic gràcies a l’aliança estratègica iniciada fa tres anys entre els hospitals de la capital d’Osona a més d’Olot i Campdevànol.

A banda de compartir el servei de Farmàcia, també s’ha implantat una direcció única de persones, la qual permet coordinar els professionals dels tres centres.

També s’ha establert un manteniment conjunt d’aparells d’electromedicina, que suposa un elevat estalvi de costos econòmics, del 16% en el cas de l’Hospital de Campdevànol. L’acord entre les tres entitats, que inclou uns 2.000 professionals, una compra de serveis de 140 milions d’euros i una població propera als 250.000 habitants és un dels primers convenis establerts a Catalunya per avançar de forma conjunta en projectes de gestió compartida en institucions sanitàries i s’emmarca en el Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut.

L’aliança estratègica entre el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital Sant Jaume d’Olot i l’Hospital de Campdevànol es va signar a finals de 2010 amb l’objectiu de treballar conjuntament per millorar serveis, potenciar l’activitat en xarxa i buscar la màxima eficiència. El conveni deixa clar que, tot i les accions conjuntes o compartides, cadascuna de les tres institucions mantindrà la seva personalitat jurídica i les línies d’activitat pròpies, de manera que en cap cas es produirà una fusió dels centres.

 

x