Olot declara el 2014 Any Berga i Boix coincidint amb el centenari de la mort de l’artista

Després de la commemoració de l’any Teixidor, Olot passa d’homenatjar al poeta del Fluvià per commemorar la figura del pintor dels paisatges d’Olot. El ple d’Olot ha acordat declarar el 2014 Any Berga i Boix, coincidint amb el centenari de la mort del pintor, un dels màxims exponents de l’Escola del Paisatge d’Olot.

L’avi Berga, com se’l coneixia popularment, va ser un dels fundadors i el primer director de l‘Escola del Paisatge d’Olot, i també va ser un dels qui va crear el taller de sants de l’art cristià. També va escriure tres obres literàries, la més coneguda de les quals és un recull de llegendes. Entre els actes de celebració, es preveu una exposició antològica i l’edició del corresponent catàleg. També es programarà una aplicació de mòbil que permetrà veure els textos i pintures de l’artista en els llocs reals que els van inspirar.

Per a la celebració també s’ha previst una recepció als familiars, que han donat la correspondència i els dibuixos a l’arxiu d’Olot, o la publicació de textos inèdits de l’artista.

x