Olot i Girona s’uneixen per crear el festival de literatura ‘MOT’

Olot i Girona s’uneixen per crear el festival de literatura MOT. En substitució de l’olotí Temps de Paraules, l’objectiu d’aquest nou festival és acostar els autors de literatura catalans i internacionals als ciutadans oferint una programació singular i de qualitat perquè la literatura s’impregni arreu de les comarques gironines. El festival se celebrarà de l’1 al 12 d’abril i, enguany, la protagonista del festival serà la literatura fantàstica.

És la primera vegada que Olot i Girona, s’uneixen per escriure plegades un nou festival de literatura: el MOT. En substitució de l’olotí Temps de Paraules, ara les dues ciutats col·laboren per posar la cultura a l’abast de tothom.

L’objectiu del festival és, a través de més de 40 activitats, acostar els autors catalans i internacionals amb el seu públic lector i oferir una programació singular i de qualitat perquè la literatura s’impregni per les comarques gironines i per tot el país. Un seguit de conferències, lectures i taules rodones al voltant de la literatura fantàstica seran el fils conductors del festival d’enguany.

El dramaturg d’Argelaguer, Carles Batlle, és un dels convidats a aquest festival, ja que s’estrena en el món de la novel·la fantàstica amb ‘Kàrdavan, la llegenda de l’impostor’. Com que es tracta d’una saga ambientada a la zona de l’Alta Garrotxa, una de les activitats és la possibilitat de fer un recorregut pels escenaris explicats en aquest llibre.

Al festival hi col·laboraran diverses entitats i espais de la ciutat, com l’Associació de Comerciants d’Olot i Girona, el Teatre Principal d’Olot, l’Escola d’Expressió o l’Escola d’Art d’Olot.

El festival també comptarà amb convidats de prestigi internacional com la russa Anna Starobinets o l’escriptor mexicà Ignacio Padilla. I amb altres autors d’aquí com Elia Barceló, Fernando Iwasaki o Marc Pastor. La primera setmana, de l’1 al 5 d’abril, les activitats es faran a Girona, i la segona, del 8 al 12 d’abril, a Olot.  Per a més informació, podeu consultar el seu web.

 

 

x