Les possibilitats laborals centren el debat de la Taula Jove Comarcal de la Garrotxa

Les dificultats d’accedir al món laboral i la possibilitat d’anar a treballar a l’estranger són alguns dels aspectes que més interessen i al mateix temps també preocupen als joves de la comarca. Així s’ha posat de manifest a la Taula Jove Comarcal, que s’ha reunit per parlar precisament del treball. 16 joves de diferents municipis de la comarca han participat de la Taula Comarcal, un espai de participació i d’intercanvi de propostes on els joves són els únics protagonistes.

On es veuen d’aquí a 10 anys? Com volen estar en un futur? La resposta a aquestes preguntes ha format part d’una dinàmica de grup dels joves que han participat aquest divendres a l’Espai Ideal d’Olot de la segona Taula Comarcal de Joventut d’aquest curs.

16 nois i noies de diferents municipis de la Garrotxa han participat de la Taula Comarcal, que s’ha centrat en una única temàtica escollida pels mateixos participants: el treball. I és que els joves són els que decideixen a principis de curs les temàtiques a les que volen dedicar les reunions.

L’actual Taula Jove Comarcal està formada per 2 o 3 joves de cada municipi de la Garrotxa que disposa de tècnic de joventut. Els participants -d’edats compreses entre els 16 i els 25  anys- actuen de portaveus del seu municipi, recollint qualsevol temàtica que es vulgui treballar a la taula i alhora fent-se ressò del que es decideixi o es tracti.

La Taula Jove Comarcal es va crear l’any 2012.  Va néixer amb l’objectiu de ser un espai de participació, d’intercanvi de propostes on els joves són els protagonistes en tot el procés de disseny, realització i avaluació de les accions comarcals dirigides al seu col·lectiu. La seva posada en marxa complementa el cercle, format fins al moment per la Taula Política i la Tècnica.