Disminueix un 7% l’activitat delictiva a Olot el 2013

L’activitat delictiva s’ha reduït en un 7% a Olot. De 694 delictes i faltes l’any 2012, s’ha passat als 644 el 2013. Són dades exposades ahir en la presentació de la memòria policial de l’any 2013, unes dades que en molts aspectes tenen una lectura positiva. El que més ha disminuït han estat els robatoris amb violència al carrer, de 26 casos es va passar a 17, un 34% menys. El cos de Mossos d’Esquadra, la Policia Local i l‘Ajuntament valoren molt positivament aquest tema i el vinculen amb la instal·lació, el passat mes de gener, de càmeres de videovigilància al centre, el lloc on es concentraven la meitat del robatoris amb força de la ciutat. Des que van posar-se en marxa, no s’ha registrat cap robatori.

El nombre de ferits per atropellament a la via pública a Olot va augmentar un 33% respecte l’any anterior, aquest és un dels punts foscos de l’informe. Les campanyes de conscienciació ciutadana i seguretat viària no han aconseguit frenar aquesta problemàtic,a i de fet, durant el 2013 s’ha viscut un petit repunt. Dels 18 ferits per atropellament s’ha passat a la xifra de 24 casos, cap de mortal. La Policia Local preveu incidir en aquest tema amb més controls.

Una altra aspecte negatiu és el registre de casos de robatoris que han augmentat en 15 casos més, passant de 45 a un total de 60. Els Mossos d’Esquadra han aconseguit fer 13 detencions per aquests fets. Es creu que els efectes de la crisi han fetr augmentar aquests tipus de delictes

Cal destacar una tendència novedosa els últims anys, que ha estat l’augment de furts de mòbils, tabletes i smartphones, sobretot en llocs púbics com ara bars i mercats, en moments en què el propietari baixa la guàrdia i es troba en ambients distesos. Això, però són dades pocs fiables, ja que estan molt relacionades amb un augment de denúncies falses.

Amb aquest balanç, les autoritat també han enviat un missatge d’avís a aquells ciutadans que donen almoines als pidolaires que es troben pel carrer, ja que han detectat que un nombre important d’ells aprofita l’ocasió per robar a la víctima que amb tota la bona fe fa una aportación, i han explicat casos que trenquen estereotips.

En general, s’ha elogiat la bona coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, que s’ha compromès a seguir treballant per aportar més seguretat i estar a la completa disposició del ciutadà.

x