Es compleixen 40 anys de la mort de Salvador Puig Antich

Aquest any es compleixen 40 anys de la mort de Salvador Puig Antich, activista català que fou executat el 1974 pel règim franquista sense dret a defensa i amagant les proves que l’exculpaven. És per això que el Pros i Contres d’Olot Televisió va entrevistar el mes passat a la Merçona Puig Antich, germana petita d’en Salvador.

Actualment la Merçona és membre de la Coordinadora Estatal de Apoyo a la Querella Argentina contra crímenes del franquismo (CEAQUA), grup on ha presentat el cas del seu germà, buscant la justícia que el Tribunal Suprem d’Espanya no li dóna, negant-se a reobrir el cas.

Aquest cap de setmana cinc entitats de la comarca, la CUP, la CNT, Arran, la Greda i l’Assemblea Llibertària de la Garrotxa, l’han convidada per formar part d’un acte de memòria històrica de totes les víctimes del franquisme. La trobada també comptarà amb els punts de vista de l’Albert Planas, membre del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) i Laia Creus, membre del grup de Memòria Històrica de la CNT. L’objectiu de la xerrada és recuperar i dignificar la memòria dels qui van lluitar per un món millor durant la dictadura. L’acte tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda a la Sala El Torín d’Olot i és obert a tothom.

 

x