Olot participa en el projecte de creació ‘Changing Tracks’, amb l’arquitecte Xevi Bayona com a representant català

Al tram de l’antic traçat del carrilet que va de les Fonts de Sant Roc fins a les Preses, s’instal·larà una part del projecte d’arts visuals i digitals Changing Tracks, un treball d’avast europeu fruit de la col·laboració entre diverses ciutats d’Irlanda, Regne Unit i Catalunya, entre elles Olot.

Al MAC Exprés d’aquesta setmana descobrirem aquest projecte d’art contemporani que té com a fil conductor els antics traçats ferroviaris.Totes les instal·lacions seran a l’aire lliure i connectaran d’alguna manera el paisatge i la història del tren a cada territori. Hi participen el Comtat de Mayo, d’ Irlanda, el de Northamptonshire, del Regne Unit i Catalunya, a través del Consorci Transversal. El representant català del projecte és l’arquitecte olotí Xevi Bayona.

En el cas d’Olot, l’encarregada de fer l’actuació al bici carril serà l’artista irlandesa Aideen Barry, que ens plantejarà un recorregut audiovisual per l’espai. Bayona, que ha hagut d’adaptar la idea que el va fer guanyador del concurs, que consistia en un vagó col·locat en vertical amb un arbre a l’interior, farà la seva intervenció al pont de Tortosa. A Girona el treball anirà a càrrec de l’artista britànic Noah Rose.

Ara els tres artistes participants faran estades a les diferents ciutats associades per treballar en cada projecte. Segons les previsions, el resultat final de Changing Tracks podrà veure’s abans de l’estiu, ja que les instal·lacions catalanes s’inauguraran entre els mesos de maig i juny.

Deixa un comentari