40 anys després de la mort de Salvador Puig Antich, es torna a obrir el seu cas

Demà es compleixen 40 anys de la mort de Salvador Puig Antich, activista català que fou executat el 1974 pel règim franquista. Amb motiu d’aquest data, avui cinc entitats garrotxines, la CUP, la CNT, Arran, Greda i l’Assemblea Llibertària de la Garrotxa, han organitzat un acte a la Sala El Torín d’Olot per recuperar i dignificar la memòria dels qui van lluitar per un món millor durant la dictadura.

Actualment, el cas de Puig Antich torna a estar obert. La seva germana Merçona Puig Antich l’ha portat a Argentina per obtenir la justícia que el Tribunal Suprem d’Espanya no li dóna, negant-se a reobrir el cas. Així la Merçona ha passat a formar part de la Coordinadora Estatal de Apoyo a la Querella Argentina contra crímenes del franquismo (CEAQUA).

L’acte de memòria història també ha comptat amb els punts de vista de l’Albert Planas, membre del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) i Laia Creus, membre del grup de Memòria Històrica de la CNT.

 

x