L’olotí Joan Cañada deixa la secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat

El secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, Joan Cañada, deixarà el Govern per reincorporar-se a la seva activitat com a advocat, segons ha anunciat a través del seu bloc. La reforma local “del tot hostil amb Catalunya” que ha aprovat el govern espanyol, i la insuficient “coordinació i col·laboració institucional entre els diferents nivells d’administració, ni entre el Govern i el Parlament” són alguns dels factors que destaca Cañada en el seu balanç, que també afegeix que es mantindrà al capdavant de la Intercomarcal d’UDC a Girona, de la qual n’és president des de gener de 2013.

Ha parlat amb les càmeres d’Olot Televisió, i ha valorat molt positivament la seva etapa al Govern i ha explicat que tot i que la seva principal raó és tonar a dedicar-se a l’advocacia,  la situació econòmica actual ha estat un condicionant a l’hora de prendre la decisió, juntament amb el seu desacord amb la nova llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que ha aprovat recentment el Partit Popular. 

Entre els seus mèrits, destaca la feina feta per millorar els programes europeus, i la preparació d’un nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, segons ell, adaptat a les possibilitats econòmiques de la Generalitat i a les necessitats locals.