Les institucions catalanes fan front comú contra la llei estatal de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

El Govern, les quatre diputacions catalanes i les entitats municipalistes van escenificar ahir a la tarda el front comú català contra la reforma de l’administració local aprovada per l’executiu de Mariano Rajoy. La vicepresidenta, Joana Ortega, i els màxims responsables de totes aquestes institucions s’han reunit al Palau de la Generalitat i han signat un document per donar suport a tots els recursos que es presentin davant del Tribunal Constitucional. Denuncien que la llei envaeix competències i que pretén recentralitzar serveis.

El govern ja ha avançat que demà mateix aprovarà presentar davant el Tribunal Constitucional un recurs contra la reforma. Comptarà amb el suport de tot el món local català, com s’ha pogut veure aquesta tarda al Palau de la Generalitat. Una imatge d’unitat contra una llei que l’executiu català qualifica d’atac directe a Catalunya. A la vegada, el govern donarà suport a totes les accions que emprenguin les diputacions i els ajuntaments. Ja hi ha més de 700 consistoris que han aprovat als seus plens portar la llei al Constitucional. El dictamen del Consell de Garanties dóna encara més arguments al món municipal, deixant clar i per unanimitat, que la llei vulnera l’Estatut, la Constitució i la legislació europea.

Deixa un comentari