La Generalitat es prepara per aprovar l’impost que gravarà els pisos buits dels bancs i les empreses

La demandes del món municipal per sancionar els bancs o les immobiliàries que tinguin pisos buits de forma permanent ja ha obtingut resposta. La Generalitat posa fil a l’agulla per aprovar el nou impost que ha de gravar els pisos buits dels bancs i les empreses. El consell de govern ha aprovat aquest dimarts la memòria d’aquest nou tribut, el primer pas per portar la llei que el regularà al Parlament.

La intenció del govern és que el paguin només empreses, bancs i societats que tinguin pisos buits durant més de dos anys. A més, només s’aplicarà allà on hi hagi demanda d’habitatge. El Departament de Territori i Sostenibilitat considera l’impost una eina més útil per aconseguir que els pisos surtin al mercat que NO pas les sancions que estan aprovant diversos ajuntaments catalans.

x