L’arquitecte olotí Xevi Bayona serà el representant català al ‘Changing Tracks’

L’arquitecte olotí Xevi Bayona ha estat escollit com a representant de Catalunya al Changing Tracks, un projecte europeu d’arts visuals i digitals contemporànies que es durà a terme als antics traçats ferrioviaris, que actualment són vies verdes. Els països escollits per aquest emplaçament són Catalunya, Irlanda i Regne Unit.

En Xevi Bayona ha estat escollit entre una trentena d’artistes que van presentar les seves propostes. Un jurat català va seleccionar quatre projectes, i va ser un jurat internacional, qui va escollir finalment l’obra de Bayona. Tot i que no ha volgut revelar massa detalls perquè encara està estudiant els materials i l’encaix de l’obra a l’indret, Bayona ha avançat que la seva intervenció es durà a terme a Tortosa on transformarà el pont de la ciutat per convertir-lo en un espai urbà d’exposició, acostant així l’arquitectura contemporània al ciutadà.

Els altres dos artistes participants són l’irlandesa Aideen Barry i el creador britànic Noah Rose. Aideen Barry ha estat l’escollida per instal·lar el seu projecte a Olot. A Catalunya el projecte es posarà en marxa a finals de maig a Tortosa, i a mitjans de juny a Olot i Girona. Es preveu que estaran completament instal·lats a l’estiu.

x