Els hospitals d’Olot, Vic i Campdevànol compartiran els serveis de cardiologia i oftalmologia

L’aliança de l‘hospital comarcal de Campdevànol amb els centres de Vic i Olot, coneguda com el Triangle del Senglar, ha complert tres anys. L’objectiu és millorar la qualitat dels pacients compartint serveis entre els tres centres. Els centres del conegut com a Tirangle del Senglar, esperen poder ampliar les aliances estratègiques per tal de millorar la comoditat dels pacients. Tot i així, aquestes sinèrgies és possible que també s’ampliin fins i tot en àmbits de serveis com el de neteja o bugaderia.

Aquest és un dels primers convenis a Catalunya, dins del Pla de Salut, que el departament considera que és un referent alhora per mancomunar serveis.L’aliança estratègica entre els hospitals de Vic, Olot i Campdevànol ja fa tres anys que està en funcionament, i fins el moment ha permès millorar els serveis pels pacients i alhora reduir despeses. Fins ara els tres centres compartien els serveis de Digestologia, Urologia i Farmàcia, i recentment també s’hi ha sumat el servei de Diagnòstic per la Imatge. Aquesta unificació de serveis ha permès una millora de la qualitat assistencial dels pacients del Ripollès, ja que evita que en molts casos s’hagin de desplaçar a altres centres de Vic, Barcelona o Girona.