El Club Esportiu Besalú respira gràcies a la victòria a casa davant d’un rival directe, el Llagostera B, per 4 a 2

El Club Esportiu Besalú tenia aquest diumenge un repte molt important al seu camp municipal. Els homes d’Ernest Bassols rebien un rival directe a la classificació i van poder aconsgeuir una victòria treballada. El Llagostera B va perdonar quan tenia el partit de cara i els besaluencs van aprofitar-ho molt bé. Ara els blanc-i verds avançen als del Gironès en la taula.

El Besalú està immers en la lluita per la permanència a segona catalana en aquesta temporada i aquest diumenge, a casa, els garrotxins tenien la primera gran final del curs. La visita d’un Llagostera B potent i amb grans jugadors a les seves files feia preveure un partit dur i molty complicat, i així va ser.

Els del Gironès van avançar-se en el marcador ben aviat mitjançant el seu golejador, David Costa, que aprofitava el rebuig del travesser per fer el primer amb un cop de cap.

Els homes d’Ernest Bassols reaccionarien amb la seva millor arma, a pilota aturada, i empatarien el partit amb un bon gol a la sortida d’un còrner.

El partit estava igualat però l’àrbitre assenyalava un penal favorable als de Pau Hidalgo, en una acció molt discutida pel públic. Mamadou transformava la pena màxima i amb l’1 a 2 s’arribaria al descans d’un partit entretingut.

A la represa els visitants dominarien els primers compassos del joc i perdonarien el rival en ocasions molt clares. Els blanc-i-vers, poc a poc es van posar dins del partit i van desplegar un bon joc a base d’actitud i coratge. El premi va arribar des dels onze metres en un penal sobre Pol. Isaac enganyava al porter per empatar el partit des del punt fatídic.

Aquest gol va encoratjar als locals, que van acabar donant-li la volta al marcador en els darrers minuts del matx. Amb un xut potent, els besaluencs es col·locaven per davant d’un partit molt treballat i que dóna aire als de la Garrotxa.

En el darrer minut, i de falta directa, els locals sentanciaven i aconseguien tres punts que els permeten avançar al Llagostera B a la taula i sortir un xic de la zona més perillosa de la classificació.